Karrierevalg og muligheter ved Hudkonsulent Akademiet:

Vår opplæring innen dermatologi og kosmetiske produkter er helt unik og enestående i sitt felt.

Helse- og skjønnhetsbransjen jobber stadig mer tverrfaglig, hvor det er et mer helhetlig fokus på et totaltilbud innen behandlinger, hjemmebehandlinger og produktveiledning.

Hudpleiere, kosmetisk sykepleiere, makeup artister, farmasøyter, helsekost og hudkonsulenter jobber ofte i et tverrfaglig miljø. Dette bidrar til dypere fagforståelse og bredde innenfor hud-, helse- og skjønnhetsbransjen men det skaper samtidig større krav til tverrfaglig kunnskap. Kunnskap som er vesentlig i kundemøtet som omhandler profesjonelle produktanbefalinger.

Som utdannet Hudkonsulent vil du ha en unik mulighet til å jobbe tverrfaglig og profesjonelt med hudanalyser, produktanbefalinger og hudkonsultasjoner og produktsalg innen hud- og skjønnhetsindustrien.

Parfymeri

Parfymerier har et stort behov for ansatte med god kunnskap om hud. Mange parfymerier tilbyr også hudbehandlinger (utført av Hudterapeut) i kombinasjon med butikkdriften.

Hudkonsulenten kan utføre effektive behovsanalyser i forbindelse med kundemøte i butikk, samt anbefale hudprodukter og korrekt makeup tilpasset kundens hud.

Med en Hudkonsulentutdannelse vil du med din kunnskap om hud være en viktig rådgiver for parfymeriets kunder.

AdobeStock_175105675

Apotek

De største apotekene i landet har behov for ansatte med god kompetanse innen hud. Det er stadig flere apotek som tilbyr hudbehandlinger og profesjonelle hudprogram. Apotekansatte spiller en viktig rolle i å hjelpe kunder med å opprettholde huden sunn, frisk og sterk.

Fra å redusere risikoen for skader ved soleksponering til å gi pasienter råd om bruk av nødvendige hudprodukter til hudtilstander og hudplager.

Apotekansatte står ofte i frontlinjen for det som er kroppens største organ, nemlig huden. Apotekansatte er ideelt posisjonert for å gi kunder og klienter råd om viktigheten av korrekt og ansvarlig hudpleie.

Det er viktig at apotekansatte kjenner til forskjellige hudlidelser, hudtilstander og risiko slik at de er i stand til å veilede kunden til å bruke forebyggende produkter og behandle hudlidelser i tidlig fase.

Mange medisiner kan svekke hudens helse og kompetanse rundt dette er essensielt for å gi profesjonell og korrekt veiledning. Både for å gjennomgå pasientmedisiner og muligheten til å sørge for forebyggbare forhold.

God kunnskap og nøye veileding i hudprodukter bidrar også til å forberede kunden på kosmetiske  bivirkninger av medisiner som utslett, kløe, rødhet, eller fargeforandringer.

Det er mange som oppsøker apoteket for veiledning innen hudpleie. Hudkonsulenten jobber i apoteket med å utføre behovsanalyser, skreddersy hudpleieprogram og gi viktige produktanbefalinger og hjemmebehandlingsråd.

Med en Hudkonsulentutdannelse vil du med din kunnskap om hud være en viktig rådgiver for apotekets kunder. 

Utdannelsen passer for deg som er Apotekteknikker eller Farmasøyt og som ønsker utvidet kompetanse på hud.

AdobeStock_143284569

Helsekost

Stadig flere oppsøker helsekostbutikker for å få profesjonell veiledning i valg av rett hudpleie,- og velge naturlige hudpleieprodukter.

Ansatte i helsekost jobber innenfor et bredt område av helsebransjen og opplever at høy kunnskap om huden og hudpleie er vesentlig i kundemøtet. Både ved anbefaling av hudpleieprodukter men også ved anbefalinger av vitamin og mineraltilskudd som fremmer hudens helse.

Hudkonsulenten bistår her ved å utføre profesjonelle behovsanalyser som fører til korrekt produktanbefaling og oppfølgingsråd.

shutterstock_311657621

Makeup artister:

Profesjonelle makeup artister vet hvor viktig det er å ha god kompetanse på hud,- hudtilstander og hudtyper. For å kunne utføre korrekt make up tilpasset kundens hudtype.

Som utdannet Hudkonsulent og Makeupartist vil du ha en unik mulighet til å jobbe tverrfaglig da kunnskap om hud, hudtyper og hudprodukter er viktige områder å ha kjennskap til for å kunne utføre en mest mulig perfekt makeup, i hvilken som helst setting. Dette kan være seg i møte med klienter, modeller eller skuespillere. Makeup artister har alltid hatt fokus på hudpleie og ved å styrke denne delen ytterligere vil makeupfaget i sin helhet styrkes.

Som utdannet Hudpleiekonsulent vil du i tillegg til å kunne jobbe med alle typer av makeup, jobbe med produktsalg innen hud-og skjønnhetsindustrien som ansatt i parfymeri, Bodyshop og lignende, på apotek, helsekost eller i nettbutikk som selger makeup og hudpleieprodukter.

Derfor er det svært nyttig for denne yrkesgruppen å samarbeide med en Hudkonsulent. Hudkonsulenten kan uføre korrekt behovsanalyse og gi produktråd. 

Mange makeup artister velger selv å ta denne utdannelsen. 

AdobeStock_184080910 (3)

Barberer, grooming, hudpleie for menn

Barberere er eksperter i teknikker innen klipp og skjeggfrisering. I tillegg til teknikker som effilering og skjeggtrim.

Det er et stort behov for barberere å ha grunnleggende kunnskap om hudbehandlinger for menn.

Hudkonsulenten vil utføre hudanalyser, så vel som hudbehandlinger spesielt tilpasset menn. Og videre gi oppfølging i form av gode hjemmebehandlingsråd og produktvalg. 

Mange barberere tar selv utdannelsen for å øke behandlingstilbudet i sin salong.

AdobeStock_116713846

Kosmetisk sykepleier:

Kosmetisk sykepleiere må ha grundig kunnskap om huden, hudtyper og hudtilstander,

De må kunne utføre korrekte hudanalyser og gi profesjonelle hjemme- og etterbehandlingsråd. En kosmetisk sykepleier samarbeider ofte med hudleger og har derfor stor nytte av kunnskap om kosmetiske produkter og ingredienser.  

AdobeStock_173221762